Sucuklu Mantar Dolması Tarifi
27-12-2022
17:10
Dip sos için:
- 2 su bardağı parmesan peyniri
- 300 gram ıspanak
- 400 gram bebek enginar göbeği
- 2/3 su bardağı krema
- 1 su bardağı krem peynir
- 1/3 su bardağı mayonez
- 2 çay kaşığı ince doğranmış sarımsak
Mantar dolması için:
- 700 gram kestane mantarı (yaklaşık 28 adet)
- 250 gram sucuk
- 1 + 1/4 su bardağı enginarlı dip sos
- 1/3 su bardağı fırınlanmış ekmek kırıntısı
İstediğiniz öğünde tüketebileceğiniz, hem lezzetiyle hem sunumuyla göz kamaştıran bu tarife bayılacaksınız.
Nasıl Yapılır?
Doğranmış ıspanakları, enginarları ve dip sos için gerekli tüm malzemeler robotta çektirin. Mantarları ters olarak fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında 10 dakika pişirin.
Hazırladığınız dip sosu sucuk ve ekmek kırıntılarıyla karıştırıp pişmiş mantarların içine doldurun. Tekrar fırına verip 20 dakika pişirin.