X
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Yılın Son Aşkı: Manda Sucuğu ve Beyaz Peynirli Çam Ağacı

29-12-2023 17:18
Yılın son akşam yemeğinde masanın en havalı ve en popüler tarifini denemeye hazır mısınız? Bu yıl yine Christmas sofralarında çam ağacı figürlü sunumlar öne çıkıyor.

Kimi küçük ağaççıklar hazırlıyor, kimi ise ağaç şeklinde peynir ya da meyve tabakları ile bu özel gün sofrasını daha unutulmaz kılmaya gayret ediyor. Bizde ise 31 Aralık akşamı kurulan sofralar için farklı tarifler arayışı devam ediyor. Benim menüm hazır diyor olabilirsiniz ama masaya manda sucuğu ve beyaz peynir ile şipşak hazırlayabileceğiniz bir tabak daha eklemeye ne dersiniz?
 
Akıma uyarak çok pratik, çok da leziz bir yenilebilir çam ağacı hazırlamanız için size ilham olacağız. Üstelik sadece 5 malzeme kullanmanız yeterli olacak ama kimse bu tabaktan gözlerini ayıramayacak!
 
Manda sucuğu eşliğinde beyaz peynirli çam ağacı tarifi için gereken malzemeler:
 
Manda sucuğu,
Beyaz peynir,
Yarım demet ince kıyılmış dereotu,
1 avuç nar tanesi,
1 avuç çam fıstık.
 
Hazırlanışı:
 
Öncelikle belirtmeliyiz ki hazırlamak istediğiniz ağacın büyüklüğüne göre malzemeleri göz kararı seçmeniz en doğrusu olacaktır. Tarifi hazırlamaya beyaz peynirinize şekil vermekle başlayabilirsiniz. Eğer kıvamı sizi yoracak kadar sertse peynirinizi biraz ezdikten sonra en az 2-3 kat yaptığınız streç filme sararak ağaç şeklini vermelisiniz.
 
Ardından streç filmden çıkardığınız peynirinizi ince kıyılmış dereotları ile kaplama aşamasına geçebilirsiniz. Kaplamayı zenginleştirmek istiyorsanız dereotunun yanına biraz maydanoz da ekleyebilirsiniz. Ama davetliler arasında dereotundan hoşlanmayanlar varsa sadece maydanoz ile de kaplama işlemini tamamlayabilirsiniz. Ardından ağacınızı dikkatlice, geniş bir tabağa dik şekilde yerleştirip nar ve çam fıstığı taneleri ile süsleyerek en havalı halini almasını sağlayabilirsiniz. Ağacın en tepesine yıldız şeklini verdiğiniz herhangi bir meyve, meyve kabuğu ya da yıldız şeklinde kestiğiniz bir peyniri kürdanla tutturabilirsiniz.
 
Tarifin en can alıcı kısmı ise ağacımıza manda sucuğunun eşlik etmesi! Servisten hemen önce kızarttığınız sucukları ağacın çevresine ekleyerek baş döndüren kokusu eşliğinde masaya getirebilirsiniz.
 
İddia ediyoruz tüm masa bu güzelliği izlemekten kendiniz alamayacak ama ilk biten tabağınız da leziz mi leziz manda sucuklu çam ağacınız olacak.
 
Leziz bir masa ve leziz bir yeni yıl dileriz!
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.